Witajcie!!!
Na początek kilka słów… Zawsze lubiłam gotować… i jeść 🙂
Marzyłam o małej własnej restauracji gdzie mogłabym dawać ludziom szczęście na talerzu. Marzenia marzeniami, a ja ciągle tkwiłam za biurkiem. Dawałam upust swojej żądzy gotowania na imprezach rodzinnych, przygotowując ilości jedzenia wystarczające do wykarmienia drużyny piłkarskiej.
W 2012 r. zaczęłam prowadzić (i prowadzę nadal) bloga kulinarnego kulinarnapatilogia.pl.
Potem pojawiły się dzieci. Najpierw Julia a półtora roku później Zuzia. Czas spędzony na urlopie macierzyńskim dał mi do myślenia a dzieci całkowicie zmieniły perspektywę patrzenia na świat. I właśnie wtedy, chyba za sprawą szczęśliwego zbiegu okoliczności, pojawiła się dla mnie opcja spróbowania swoich sił w gastronomii. I faktycznie zaiskrzyło. Przez ostatnie 4 lata pracowałam jako kucharz i cukiernik. Ale teraz postanowiłam zrobić coś swojego.
Zaczęłam od małej próby i przeprowadziłam cykl zajęć kulinarnych w żłobku niedaleko mojego domu. Dzieciaki współpracowały fantastycznie a ja czerpałam z tych zajęć mnóstwo radości. Teraz byłam już pewna, że to jest to, co chcę robić. Otworzyłam firmę i obecnie realizuję projekt dzieckowkuchni.pl.
Prowadzę warsztaty kulinarne w żłobkach, przedszkolach oraz otwarte warsztaty dla dzieci i ich rodziców. Pokazuję jak można wspólnie spędzać czas w kuchni, co zdrowego gotować, jak to robić bezpiecznie i jak czerpać z tego radość.
A co robię kiedy nie wymyślam warsztatów ani nie testuję kolejnych przepisów? Cóż… wtedy najczęściej dla relaksu robię torty i słodkości dla znajomych. 🙂 No ja po prostu tak mam!
Zapraszam was i wasze pociechy do mojego kuchennego świata!
Pozdrawiam
Patrycja Krukowska